Een recept van Monique van der Vloed waarin o.a. Greensweet vloeibare stevia Mint is verwerkt.
Munt kwark taart
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 100 gram havermout ( droog)
- 100 gram zonnebloempitten
- een eetlepel greensweet stevia extra sweet
- 10 druppels greensweet vloeibare stevia munt
- 200 ml water ( indien nodig, iets meer toevoegen)
Voor de kwarktopping:
- 600 gram biologisch/dynamische kwark of andere opties ( zie boven)
- 2 gram Agar Agar ( poeder)
- 12 druppels greensweet-stevia munt
- twee kiwi’s in plakjes gesneden
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een hoge ronde vorm ( 20 cm) in met avocado olie of kokosolie, en bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een homogene massa. Stort in de vorm en druk aan tot een stevige ronde bodem. Bak de bodem in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf goed controleren.
Doe de kwark in een steelpan en voeg de rest toe, laat alles onder voortdurend roeren koken. Schenk de kwark op de bodem. Verdeel de kiwi plakjes er overheen. Laat enkele uren afkoelen en opstijven in de koelkast.