Amandelcake met chocolade

manon.jpg

 

Wat heb je nodig:

360 gram amandelmeel,

120 gram boekweitmeel (of een andere meelsoort),

1 theelepel wijnsteenbakpoeder,

200 gram Greensweet Brown,

1 eetlepel pumpkin spice (of 1 theelepel kaneel,½ theelepel gember,¼ theelepel nootmuskaat),

snuf Himalaya zout,

4 gebroken lijnzaad eieren (4 el gebroken lijnzaad + 12 el warm water goed roeren en 10 min. laten staan),

30 gram kokosolie (gesmolten),

220 ml spa rood (of plantaardige melk),

½ theelepel baking soda + 1 eetlepel appelazijn 

100 gram pure chocolade van Greensweet -stevia.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed jouw taartvorm met bakpapier en de randen vet je in.

Stap 2

Doe het amandelmeel samen met de boekweitmeel in een ruime kom. Hier voeg je de specerijen, wijnsteenbakpoeder, snuf himalaya zout, chocolade ( hele kleine stukjes snijden) en green sweet brown toe. Goed door elkaar roeren.

Stap 3

Alle natte ingrediënten meng je in een aparte kom m.u.v. de appelazijn.

Stap 4

Voeg de natte ingrediënten toe aan het meel. Goed met elkaar mengen.

Stap 5

In een apart bakje doe je de baking soda met 1 eetlepel appelazijn. Dit gaat bruizen. Direct toevoegen aan het beslag en voorzichtig omscheppen.

Stap 8

Schep het beslag over in jouw taartvorm en zet deze voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Stap 9

Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen. Snijd daarna de hoeveelheid punten en serveer met bijvoorbeeld lekkere kokosslagroom.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »