Appel Muffins

     

 

Wat heb je nodig:

gemalen kaneel (naar smaak)
appel (bv. Goudrenet )
eieren
25 cl melk
125 g boter + een extra klontje
1 eetlepel bakpoeder
400 g zelfrijzende bloem
een snuifje nootmuskaat
een beetje Greensweet Icing voor de decoratie
 
Zo maak je het:
 

Verwarm de oven voor op 210°C. Meng eerst alle droge ingrediënten samen. Weeg de bloem en de Greensweet Brown af. 

Zeef de bloem, de Greensweet Brown en de bakpoeder in de mengkom. 

Weeg de boter en doe ze in een kleine pan. Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat het niet verkleuren. Giet de melk bij het mengsel en mix het met de keukenmachine of mixer. Doe er even later de eieren in. Giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen. Maak het pannetje waarin de boter is gesmolten nog niet schoon, bewaar m even. 

Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter. 

Doe een vers klontje boter in het pannetje (waarin je eerder al boter hebt gesmolten) en verwarm het op een matig vuur.

Stoof de stukjes appel een minuut in de bruisende boter en doe er een eetlepel Greensweet Brown bij.
Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat. Roer in het pannetje.
Schep de appelblokjes in het muffin beslag en mix dit goed door. 

Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik een papieren cup. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.

Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. Bak ze gedurende 20 minuten. 

Prik met een saté stokje in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar. 

Laat de muffins afkoelen. En voor de decoratie kun je er wat Greensweet Icing erover strooien.

Eet smakelijk !

Bron: Monique van Strien 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »