Appeltaart

 

Wat heb je nodig: voor 8 – 12 stuks

375 gram spelt bloem,

4 theelepel wijnsteenbakpoeder,

100 gram kokosolie,

100 gram Greensweet Brown,

1-2 el Greensweet Extra Sweet,

2 theelepel Greensweet Icing (poedersuiker),

snuf zout.

Vulling:

1 tot 1,5 kilo appels (geschild en in blokjes),

1 el kaneel, 2 el citroensap,

80 gram (ongezwavelde) abrikozen,

1 el maïzena en eventueel Greensweet Brown of Greensweet Extra Sweet om de appels zoeter te maken.

Extra: wat abrikozenjam of plantaardige melk om de taart mee te besmeren voor het de oven in gaat.

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm (18 cm) met bakpapier. De randen vet je in met plantaardige boter.

Stap 2

Voeg alle droge ingrediënten voor de bodem samen in een ruime kom en meng goed met elkaar.

Stap 3

Doe de kokosolie bij het meel en kneed dit met je handen of deeghaken door elkaar. Is het deeg te droog? Voeg dan wat plantaardige melk toe.

Stap 4

Wanneer je een deegbal hebt, wikkel je deze in huishoudfolie en laat je het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 5

Intussen kan je aan de slag met de appels. Schil deze en snijd in blokjes. Doe de stukjes abrikozen bij de appel samen met de overige ingrediënten en meng goed door elkaar.

Stap 6

Pak 2/3 van het deeg en maak hiervan de bodem en randen voor de taart in de springvorm.

Stap 7

Schep de appeltjes in de springvorm en maak een patroon met het overige deeg voor de bovenkant. Je kan reepjes maken, ik heb er bloemetjes meegemaakt met een uitsteker.

Stap 8

Besmeer de taart met wat abrikozen jam (plantaardige melk kan ook) en schuif de oven in. De taart is na ongeveer 50-60 minuten klaar. Mocht het te snel gaan, bekleed de taart dan met folie, zodat de bovenkant niet zwart wordt.

Stap 9

Haal de taart uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Haal de springvorm dan los en laat verder afkoelen.

Stap 10

Snijd de taart in de gewenste taartstukken en maak eventueel af met een dot vegan slagroom.

 

Bron/foto: Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »