Caramelo's a la Kenneth



wat heb je nodig:


175 gram homemade gecondenseerde melk ( onder aan dit recept staat het recept voor de gecondenseerde melk )
150 gram Stevia Brown
75 gram roomboter
50 ml water
1 gram xanthaangom

Hoe maak je het?


Bekleed een klein vierkant schaaltje of bakvorm met bakpapier 
Doe alle ingrediënten, behalve de xanthaangom, in een pannetje.
Breng het al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. 
Voeg het xanthaangom toe, en pureer met een staafmixer tot een dikke maar gladde massa. 
Schenk de massa in de vorm en laat het goed hard worden/ opstijven in de koelkast. 
Als het hard genoeg is geworden, kun je er blokjes uit snijden. 
Bewaar de caramelo’s in de koelkast, ik raad aan deze koud te serveren (dan lijkt dit het meeste op fudge)

 

Suikervrije gecondenseerde melk 

wat heb je nodig:


500 ml slagroom
50 gram roomboter
5 gram Greensweet-stevia X-tra Sweet

Zo maak je het:


Doe alles in een steelpan, en breng het al roerende aan de kook.
laat het voor 1/3 inkoken, dit duurt 25 a 30 minuten.
Let tussendoor wel goed op, want als de slagroom kookt kan het enorm gaan schuimen, zet dan het vuur lager. Het is dus niet erg als je het mengsel meerdere malen verhit op middelhoog vuur. 
Zodra de slagroom dik genoeg is ingekookt zet je het vuur uit en laat je het (tusendoor roerend) afkoelen. 
Schenk het daarna over in een glazen pot en bewaar in de koelkast.

Het is gemiddeld een week houdbaar in de koelkast

Bron/ foto's: Kenneth Boom

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »