Chocolate Chip Cookies

chipcookies1.jpg

Wat heb je nodig:

  • ¼ kop spelt meel
  • 1 kop havermeel
  • 1 kop boekweitmeel
  • 1 reep pure chocolade (85%)
  • Handje walnoten
  • 4 el cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 6 el harde kokosolie
  • 4 el Greensweet Brown
  • 2 lijnzaad eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el Greensweet Syrup Gold
  • 1 el kokosmelk

 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven allereerst voor op 180 graden.
  • In een klein schaaltje meng je 2 el gebroken lijnzaad met 4,5 el warm water. Laat dit even staan.(lijnzaadeieren)
  • Hak de noten en pure chocolade in stukken. Roer alle droge ingrediënten samen met de Greensweet Brown door elkaar in een grote kom.
  • Vervolgens meng je de lijnzaadeieren met de vanille extract, Greensweet Syrup Gold en kokosmelk in een aparte kom.
  • Zodra dit goed gehusseld is gooi je dit bij de droge ingrediënten. Roer het even door. Persoonlijk kneed ik het deeg liever met mijn handen. Vind je het net iets te droog? Voeg dan telkens één eetlepel kokosmelk erdoorheen totdat je denkt de juiste deegstructuur te hebben. Het moet niet te nat zijn, maar juist wat droger!
  • Maak vervolgens balletjes van het deeg en druk dit in je hand een beetje plat. Leg ongeveer 12 koekjes op de bakplaat en schuif het voor 25-30 minuten in de oven. Zodra het klaar is zet je de oven uit, maar laat je de koekjes nog in de oven staan met de ovendeur geopend. Hierdoor heb je meer kans dat je koekjes krokant worden! Laat even afkoelen en aanvallen maar!

 

Bron/foto's: Boost Your Health

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »