Chinese tomatensoep a la Sandra

 tomatensoep 3.jpg

Wat heb je nodig: (Dit is genoeg voor 6 koppen soep en 2 punten per kop)

1000 ml gezeefde tomaten (2 pakken)
800 gram kipfilet (Voor koken en uit elkaar pluizen)
1 grote of twee kleine ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel sojasaus 
2 eetlepels gembersiroop
5 eetlepels Greensweet Stevia Brown
2 eetlepels appelazijn
1 theelepel gemalen citroengras (sereh)
1 eetlepel sambal badjak
2 eetlepels maïzena (opgelost in een beetje koud water)
3 bosuitjes (in ringen gesneden)
100 gram taugé (gewassen)
2 kippenbouillonblokjes (verkruimeld)


Zo maak je het:

Doe de kipfilet in een pannetje water met verse peper en zout en breng aan de kook. Als het kookt, 8 minuten zachtjes laten door koken met deksel op de pan. Giet af, laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar Zet apart.
Meng in een schaaltje de ketjap manis en sojasaus, de gembersiroop, de appelazijn, de sambal, het citroengras en de Greensweet Brown tot een papje zodat dat klaar staat.
Doe de ui, knoflook en verkruimelde kippenbouillonblokjes in 1 liter water en breng aan de kook.
Doe de gezeefde tomaten en het mengsel van de ketjap erbij, roer door elkaar en breng aan de kook. Voeg dan het maïzena papje toe, roer goed door elkaar..
Voeg de gepluisde kip toe en breng nog even aan de kook.
Laat dit geheel nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen, blijf wel steeds even roeren.
Maak de soep af met wat bosui ringen en taugé.
Je kunt ook omelet reepjes toevoegen als je wilt.

Voor twee personen:

Breek vier eieren, voeg twee eetlepels magere koffiemelk toe en wat peper, zout en gedroogde peterselie. Meng met de garde door elkaar.
Bak de omelet in twee theelepels Becel light op laag vuur met deksel op de pan. Snij in reepjes en doe in de soep.
Voor het ei komt er wel 1 punt bij per persoon. Dan is het 3 punten per kop soep.

Eet smakelijk !

Bron en foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »