Courgette pasta met kipbraadworst, pastasaus en roomkaas a la Sandra

c 1.jpg

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen, 11 punten per persoon)

120 gram pasta volkoren (gekookt volgens verpakking)
400 gram courgette pasta
300 gram kip braadworst (ontveld en in stukjes)
1 pot (260 gram) pastasaus Toscana 
1 rode peper (klein gesneden)
10 kleine tomaatjes (gehalveerd)
1 rode ui (gesnipperd)
100 gram kruidenkaas light
1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
100 gram rucola (gesneden)
3 stengels bleekselderij (gesneden)
200 gram Bonduelle velderwtjes (diepvries, hoeft niet ontdooit)
1 dessertlepel knoflookpoeder
1 groentebouillonblokje (om de pasta in te koken)
1 runderbouillonblokje(verkruimeld, om door de saus te mengen)
1,5 eetlepel Greensweet Stevia Brown (25 gram)
vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het: 


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het groentebouillonblokje.
Bak de kip braadworst met de ui, de peper, de Greensweet Stevia Brown en de bleekselderij zonder boter of olie een minuut of 5 in een wok al roerend aan. 
Voeg de pastasaus en het knoflookpoeder toe. Roer goed door elkaar en roerbak 2 minuten.
Voeg dan de velderwtjes, het verkruimelde runderbouillonblokje en de kruidenkaas toe.
Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag. Laat een minuut of 5 staan zonder deksel.
Doe na die 5 minuten de pasta en de courgettepasta erbij en meng dat goed door elkaar. 
Voeg dan de helft van de gesneden rucola, de gehalveerde tomaatjes en de basilicumblaadjes toe.
Roer alles door elkaar en laat nog 2 minuutjes warm pruttelen.
Strooi nog wat zwarte verse peper over het gerecht. 
Schep de rest van de rucola in een diep bord en schep de pasta er bovenop.

Eet smakelijk!

Heb je nog punten over, kun je er een eetlepel geraspte kaas over heen doen.

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »