Gehaktballetjes in satésaus a la Sandra

 bal 8.jpg  

Wat heb je nodig: (voor 4 personen, 11 punten per persoon)

16 kleine balletjes gehakt (recept van gehakt onder dit recept toegevoegd)
45 gram Calvé pindakaas
15 gram sambal oelek
1 kleine ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
50 ml sojasaus
20 ml witte wijnazijn
2,5 gram komijnpoeder (djinten)
2,5 gram korianderpoeder (ketoembar)
2,5 gram laos poeder
2,5 gram gemberpoeder
200 ml water
20 gram Greensweet Stevia Brown  0 punten!)
30 ml kokosmelk light


Zo maak je het:

Bak in een beetje water (ja klopt hoor, geen boter of olie maar water!) de ui met sambal en de Greensweet Stevia Brown even aan.
(gaat het te hard, voeg dan steeds wat water toe en blijf roeren, geen boter of olie toevoegen!)
Als de uien zacht zijn, voeg je de knoflook, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en de gemberpoeder toe en roer je die even mee.

Doe het water, de witte wijnazijn en de sojasaus erbij, roer door elkaar en breng aan de kook. 

Laat een paar minuutjes zacht sudderen.

Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe, breng aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe. 

Laat 5 minuten onder af en toe roeren zachtjes pruttelen.

Eet smakelijk!

Ik heb het deze keer gegeten met 100 gram verse friet uit de airfryer  4 punten), Bonduelle rode kidneybonen  0 punten) en wat gemengde sla  0 punten). Totale gerecht was dus 15 punten.


Gehaktballen uit de airfryer a la Sandra (eigen recept)


Wat heb je nodig: (dit is voor 12 ballen van 100 gram en 5 punten per bal of 30 kleine balletjes van 40 gram per stuk en 2 punten per balletje)


800 gram mager rundergehakt
100 gram bacon (klein gesneden)
1 kleine rode ui (klein gesnipperd)
1 sjalotje )klein gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 ei (los geklopt)
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 kleine theelepel zout
14 Tuc original (gemalen als paneermeel)
14 Tuc paprika (gemalen als paneermeel)

Zo maak je het:


Maal de Tuc fijn met een staafmixer of keukenmachine.
Doe het gehakt in een schaal, voeg alle ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Maak er ballen van (ik heb 12 ballen van 100 gram per stuk van deze hoeveelheid kunnen draaien. Als je van deze hoeveelheid kleine gehaktballetjes wilt maken, haal je er ongeveer 30 uit, die zijn dan 2 punten per stuk)
Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Bereid de ballen met het anti-spatdeksel erop 9 minuten op 200 graden en dan nog 9 minuten op 180 graden. Ik keer ze tussentijds niet.

De kleine balletjes: 10 minuten met spatdeksel op 180 graden in de voorverwarmde airfryer.

Eet smakelijk!

 

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »