Goed gevulde Tomatensoep a la Sandra uit de slowcooker

  29101707_10215705895502661_8538439360050102272_o.jpg

Wat heb je nodig: (Voor 12 flinke kommen soep, 3 punten per persoon) 

  • 1,5 liter water
  • 600 gram runder soepvlees 
  • 500 gram mager rundergehakt (wat kruiden toevoegen en soepballetjes van draaien)
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 pot geroosterde paprika (360 gram, klein gesneden)
  • 4 stengels bleekselderij (gesneden)
  • 500 gram winterpeen, (in dunne plakjes gesneden)
  • 5 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 2 dunne stengels prei (in halve ringen gesneden)
  • 2 uien (grof gesnipperd)
  • 2 rode uien (grof gesnipperd)
  • 2 rode pepers (ontzaad en klein gesneden)
  • 5 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
  • 1 bosje verse tijm (in kruiden-bol samen met de laurierblaadjes)
  • 4 laurierblaadjes (in kruiden-bol, samen met de tijm)
  • 30 gram basilicum in olie 
  • 1 zakje goulash maaltijd mix pikant (Knorr)
  • 30 ml balsamico azijn
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 30 gram Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 7,5 gram gerookt paprikapoeder
  • 30 gram Greensweet Stevia Brown
  • 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld)
  • 2 runderbouillonblokjes (verkruimeld)
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • zwarte peper en zout uit de molen (naar smaak)


    Zo maak je het:
  • Doe de uien en de peper onderin de slowcooker.
  • Verdeel daarbovenop het vlees.
  • Voeg dan de tomatenpuree, limoensap en rasp, Greensweet Stevia Brown, Italiaanse kruiden, gerookt paprikapoeder, knoflook, basilicumpasta, balsamico azijn, witte wijn azijn, bouillonblokjes en goulash mix toe.
  • Doe het water en de gezeefde tomaten erbij.
  • Voeg de wortel en de bleekselderij toe.
  • Daar bovenop komt de tomaat, prei en gegrilde paprika.
  • Doe de kruiden-bol ertussen.
  • Zet de slowcooker 12 uur op low.
  • Voeg na 10 uur de balletjes toe en laat de laatste 2 uur mee pruttelen op low.
  • Proef en maak op smaak met peper en zout.
    Eet smakelijk! (Dit gerecht is gemaakt in een 6 liter Crockpot. Heb je een kleinere slowcooker, pas dan de ingrediënten aan.

 

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »