Goulash a la Sandra

goulash.jpg

Wat heb je nodig: (Voor 6 personen, 6 punten per persoon)


1200 gram magere runderbraadlap Iers (in blokjes gesneden)
200 gram bacon (broodbeleg, klein gesneden)
1000 gram gezeefde tomaten 
2 tomaten (in blokjes gesneden)
2 prei stengels ( in halve plakjes gesneden)
2 paprika’s (kleur naar eigen keus, in blokjes gesneden)
2 grote uien (grof gesneden)
4 teentje knoflook (in plakjes gesneden)
2 rode pepers (klein gesneden)
4 laurierblaadjes (in een kruidenbol)
8 kruidnageltjes (in een kruidenbol)
1 bosje tijm (in kruidenbol)
1 bosje oregano (in kruidenbol)
1 eetlepel paprikapoeder
1 dessertlepel cayennepeper
1 eetlepel Greensweet Brown
70 gram tomatenpuree
2 groentebouillonblokjes en 1 vleesbouillonblokjes (opgelost in 100 ml heet water)
200 ml rode wijn
4 eetlepels bloem
peper en zout uit de molen 

Zo maak je het:


Spuit een beetje PAM bakspray in de pan en bak daarin de bacon even aan. Strooi peper en zout op de blokjes rundvlees, spuit in met de PAM bakspray en bestrooi met de bloem.

Voeg de runderblokjes aan de bacon toe en roerbak tot het vlees bruin is. Doe de tomatenpuree erbij en bak even kort mee. Blus af met de bouillon en de wijn en laat wat indikken. Voeg de knoflook, rode peper, de ui, de prei, de paprika’s en de wortel toe en roerbak alles een minuut of 5 goed door elkaar. Als de groenten een beetje geslonken zijn, voeg je de tomaten, de Greensweet Stevia Brown, het paprikapoeder en de cayennepeper toe. Laat nog een minuut of 10 op hoog vuur al roerend goed doorbakken.

Doe de kruidenbol met de kruiden erin en de gezeefde tomaten erbij. Laat 4 uur op laag vuur (ik doe het zelf altijd op een plaatje op de kleinste pit) met gesloten deksel gaar worden. Doe het laatste uur de deksel eraf. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.

Serveer met gekookte aardappels of rijst. Die punten moet je er zelf nog bij tellen, dat ligt aan de hoeveelheid die je eet. Als je er 200 gram aardappels per persoon of 100 gram (gekookt gewogen= 40 gram ongekookt) rijst erbij eet, komt er 4 punten per persoon bij. Dan is de complete maaltijd dus 10 punten.


Eet smakelijk!

 

Bron/foto's: Sandra Kemna



Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »