Kip taco's a la Sandra met Greensweet Brown

 kip3.jpg    

Wat heb je nodig:  (Voor 6 personen, 4 punten per goed gevulde taco)


600 gram kipfilet (8 minuten voorgekookt en gepluisd)
8 taco’s
100 gram gesneden ijsbergsla
150 gram bacon reepjes 
2 teentjes gerookte knoflook (geplet en klein gehakt)
1 gele paprika (in blokjes)
1 blikje (300 gram) mais (uitgelekt)
1 blikje (300 gram) Bonduelle chili bonen (klein beetje uitgelekt)
1 blikje (400 gram) gepelde tomaat (met sap)
2 eetlepels tomatenpuree
1 zakje Fajita seasoning mix
1 eetlepel Greensweet Stevia Brown
1 dessertlepel gerookt paprikapoeder (pikant)
100 gram Eatlean proteïne kaas (zelf geraspt)
12 eetlepels Dorito’s hot salsa saus


Zo maak je het:


Zet de kipfilet op in water met peper en breng aan de kook. Als het kookt, 8 minuten zachtjes laten door koken met deksel op de pan. Afgieten, af laten koelen en uit elkaar pluizen.
Roerbak de bacon reepjes, gerookte knoflook en de paprika zonder olie of vet een minuut of 5 aan.
Doe de tomatenpuree, de Greensweet Stevia Brown en de gepluisde kipfilet erbij en roerbak 2 minuutjes mee.
Voeg de gepelde tomaat, de fajita kruiden, het gerookte paprikapoeder, de chili bonen toe en laat onder af en toe roeren een minuut of 10 sudderen.
Doe dan de maïs erbij, roer door elkaar en laat nog een minuut of 5 zachtjes op staan.
Met de taco’s heb ik niks bijzonders gedaan, niet voorverwarmd maar zo uit de verpakking op een bord.
Doe de ijsbergsla in de taco, schep het mengsel erbij en maak het af met de salsasaus en de geraspte kaas. 

Twee stuks goed gevulde taco’s per persoon als avondeten is dus 8 punten en als lunch één goed gevulde taco voor 4 punten.
Eet smakelijk!

 

Bron/ foto's : Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »