Paprika-Chili tortilla bakje met Surinaams gekruid gehakt

taco1.jpg

 

Dit heb je nodig:(voor 4 personen, 11 punten per persoon)


500 gram mager rundergehakt
4 “No Fairytales” Paprika-Chili tortilla wraps
1 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
30 ml sojasaus
25 ml ketjap manis
20 gram eetlepel tomatenpuree
1,5 eetlepel 5 spice kruiden (van Jonnie Boer)
20 ml gembersiroop
1 eetlepel Greensweet Stevia Brown
2 kleine maggi blokjes (verkruimeld)
5 gram trassi pasta
10 gram sambal brandal
zwarte peper uit de molen (naar smaak)
1 eetlepel Becel light

Zo maak je het:

Verwarm de oven vóór op 170 graden en doe de tortilla wraps in een ovenvast schaaltje zodat de wraps een bakje vormen. Die de bakjes 12 minuten in de oven en haal ze eruit. Laat even afkoelen en haal de bakjes uit de schaaltjes. Zo heb je leuke bakjes die je kunt vullen.

Fruit de ui aan in de Becel en voeg de tomatenpuree en de trassi pasta toe. Roerbak even kort en doe de Greensweet Stevia Brown er bij.

Blus af met de sojasaus, ketjap en gembersiroop en voeg dan alle andere kruiden en de knoflook toe.

Rul het gehakt hierin gaar.

Vul de bakjes met het gehakt. (Ik had onderin ook wat rucola gedaan)

Eet smakelijk!

Je kunt ook een variant maken met veel minder punten (het is net waar je trek in hebt en hoeveel punten je nog mag eten). Vervang dan het gehakt voor zelf gemalen kip gehakt. Als je dat gehakt alleen van kip maakt, is het nog maar 4 punten per gevuld tortilla bakje. Maal je kip gehakt van 300 gram kipfilet en 200 gram kipdijfilet, dan komt het op 6 punten per gevuld tortilla bakje, het is een eigen keus. (LET OP: het kip gehakt uit de supermarkt is veel punten omdat die niet van alleen kipfilet is gemaakt dus je moet het echt zelf maken of aan een Turkse slager vragen of hij alleen kipfilet voor je wil malen tot gehakt)

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »