Pasta met kipbraadworst, pastasaus en roomkaas

pasta met braadworst.jpg

 

Wat heb je nodig:

(voor 6 personen, 12 punten per persoon)
300 gram pasta volkoren (gekookt volgens verpakking)
1 pak (300 gram) gekruid kipbraadworst(in stukjes)
1 pot (400 gram) pastasaus Toscana 
1 rode peper (klein gesneden)
2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
250 gram cherry tomaatjes (gehalveerd)
1 rode ui (gesnipperd)
125 gram kruidenkaas light
1 bosje basilicum (alleen de blaadjes)
75 gram rucola (gesneden)
200 gram Bonduelle velderwtjes (diepvries, hoeft niet ontdooit)
75 gram geraspte 30 + kaas
1 groentebouillonblokje (om de pasta in te koken)
1 runderbouillonblokje (om door de saus te mengen)
1 eetlepel Greensweet Brown

vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in het groentebouillonblokje.
Bak de kipbraadworst met de ui en de peper zonder boter of olie een minuut of 2 in een wok al roerend aan. 
Voeg de pastasaus en de knoflook toe. Roer goed door elkaar en laat warm worden. ( ongeveer 2 minuten).
Voeg dan de erwtjes, de Greensweet Brown (bruine suiker van Greensweet-stevia voor 0 punten), het verkruimelde runderbouillonblokje en de kruidenkaas toe.
Meng alles goed door elkaar en zet het vuur laag. Laat een minuut of 8 staan op laag vuur zonder deksel op de pan.
Laat het vuur laag staan en voeg na 8 minuten de helft van de gesneden rucola, de basilicumblaadjes, de gehalveerde cherry tomaatjes en de geraspte kaas toe.
Roer alles door elkaar en laat 2 minuutjes goed warm worden.
Strooi naar smaak wat zwarte verse peper over het gerecht. 
Doe de pasta erbij en meng dat goed door elkaar. Roerbak nog even een minuutje en draai het vuur uit.
Schep de rest van de rucola op een bord en schep de pasta er bovenop.

Vervang je de pasta voor 2 pakken courgette pasta, is het gerecht nog maar 7 punten p.p.

Eet smakelijk!

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »