Pinda gehaktschotel a la Sandra

pinda.jpg

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen, 12 punten per persoon)

500 gram mager rundergehakt
400 gram bloemkool rijst
400 gram gebroken sperziebonen (10 minuten voorgekookt)
1 rode paprika (in blokjes)
1 gele paprika (in blokjes)
1 ui (klein gesnipperd)
4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 rode peper (klein gesneden)
klein stukje gember (klein gesneden)
80 gram pindakaas
30 gram tomatenpuree
50 ml sojasaus
30 ml ketjap manis
25 gram Greensweet Stevia Brown
10 gram Chinese 5-spice poeder
5 gram paprikapoeder
5 gram djinten (komijnpoeder)
10 gram sambal oelek
2 maggi blokjes (verkruimeld)
PAM spray
100 ml water

Zo maak je het:

Spuit de wok in met wat PAM spray en fruit daarin even de ui, peper en knoflook. Als het te droog wordt, voeg dan kleine beetjes water toe en geen vet!

Doe de tomatenpuree erbij, bak even mee en voeg de ketjap manis en de sojasaus toe, roer door elkaar en voeg het gehakt toe.

Rul het gehakt met een vork in het vocht van de soja en ketjap (je zult verbaasd zijn hoe goed dat rult in wat vocht.

Doe de paprika’s, gember, sambal en de Greensweet Stevia Brown erbij en roerbak een minuutje mee.

Doe de pindakaas met wat water (100 ml )erbij en meng door elkaar.

Voeg dan de bloemkool rijst, het Chinese 5 kruiden poeder, de verkruimelde maggi blokjes, de djinten en het paprikapoeder toe. Roerbak door elkaar.

Als laatste gaan de voorgekookte sperzieboontjes erbij. Roerbak dat geheel nog een minuut of 3 door elkaar. De sperzieboontjes moeten hun bite houden.

Eet smakelijk!

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »