Pinda-Kokoskip a la Sandra uit de slowcooker

 kokoskip.jpg  

 

Wat heb je nodig:  (voor 4 personen, 10 punten per persoon)


800 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
150 ml Bon Coco biologische kokosmelk light (bij Appie verkrijgbaar)
100 gram Calvé pindakaas
1 rode ui (grof gesnipperd)
1 ui (grof gesnipperd)
4 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
50 ml Heinz 50% tomatenketchup
20 gram kokosrasp
15 gram sambal badjak
15 gram Greensweet Stevia brown
15 ml gembersiroop
30 ml sojasaus (15 ml voor de bloemkool rijst en 15 ml voor de pinda kip)
25 mg bloem
3 kleine maggi blokjes (de ouderwetse in de geel-rode verpakking, verkruimeld)
zout en zwarte peper uit de molen

Zo maak je het:


Zet alles afgepast, gewassen, gesneden en afgewogen klaar.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bloem. 
Doe alles in de slowcooker. Meng door elkaar en zet de slowcooker 3 uur op low.
Eet smakelijk!
Lekker met bloemkool- of broccolirijst (0 punten) en gebakken Paksoi (1 punt) en lente-uitjes eroverheen. Heb je punten over is het lekker om wat gebakken uitjes of pinda’s over het gerecht te strooien. 


Gebakken Paksoi


Ingrediënten: (Voor 4 personen, 1 punt per persoon)
2 hele paksoi (gesneden)
30 ml ketjap manis
30 ml sojasaus
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
100 ml water

Doe de ketjap, sojasaus, water, bouillonblokje en knoflook in een pan en laat even heet worden.
Doe de paksoi erbij en roerbak een minuut of 5 op hoog vuur.
Eet smakelijk!

Gebakken broccolirijst (of bloemkool rijst)


Benodigdheden: (voor 4 personen, 0 punten per persoon)
400 gram broccoli rijst (of bloemkool rijst)
1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
100 ml water
15 ml ketjap manis
15 ml sojasaus
10 gram sambal badjak

Doe het water, het groentebouillonblokje, de ketjap, sojasaus en sambal in een pan. Laat even heet worden. Doe de broccolirijst erbij en roerbak in 5 minuten klaar.
Eet smakelijk!

 

 

Bron/foto's: Sandra Kemna.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »