Pistoletje gevuld met kipgehakt uit de Airfryer a la Sandra

 

Pistoletje gevuld met kipgehakt a la Sandra

 

Wat heb je nodig:

voor 6 pistoletjes: (4 punten per pistolet):


6 AH basic afbakpistoletjes (niet van te voren afbakken, uitgehold tot 20 gram per stuk) 
300 gram kipfilet (gemalen als gehakt)
75 gram bacon broodbelegplakjes van AH (gesneden)
1 kleine rode ui (klein gesnipperd)
1 sjalotje (klein gesnipperd)
1 rode peper (klein gesneden)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
50 ml sojasaus 
25 gram Greensweet-stevia Brown
2,5 gram cayennepeper
10 gram gerookt paprikapoeder 
10 gram kurkuma poeder
5 gram knoflookpoeder
2,5 gram (Keltisch) zeezout
30 gram tomatenpuree
40 gram geraspte 30+ kaas 
3 plakken BYB cheddarkaas (gehalveerd, een halve plak per pistolet=10 gram per halve plak)
PAM spray

Zo maak je het:


Verwarm de aifryer vóór op 180 graden (Philips XL, een kleinere airfryer of een ander merk zou ik op 200 graden doen).
Maal de kip tot gehakt in een vleesmolen of snij het heel erg klein. (Bij Turkse winkels, willen ze vaak wel kipfilet voor je malen tot gehakt. Gebruik geen kant en klare kipgehakt van de supermarkt want die is gemaakt van kipdijfilet en dat is 4 punten per 100 gram!)
Hol de afbak pistoletjes uit tot ze 20 gram wegen en verdeel de geraspte kaas over de bodem van de pistoletjes (is ongeveer 6,5 gram kaas per pistolet).
Bak de bacon met de rode ui, de sjalot, de rode peper en de knoflook in een beetje PAM spray een minuut of 2 in een wok. Blijf roeren want de knoflook mag absoluut niet verbranden, dan wordt hij bitter!
Voeg de tomatenpuree, de sojasaus en de Greensweet Stevia Brown toe en schep door elkaar.
Doe alle kruiden en het kipgehakt erbij en rul met een vork alles door elkaar. 
Schep het gehaktmengsel in de uitgeholde pistoletjes.
Leg op elke pistolet een halve plak cheddarkaas.
Als je een airfryer XL hebt, kunnen er 4 pistoletjes tegelijk in. Doe er anders 2 tegelijk.
Doe het anti spatdeksel (Dit voorkomt dat de cheddar tegen je warmte element aangeplakt zit dus is echt belangrijk!) erop en bak de pistoletjes op 180 graden af in 6 minuten.

(Ik denk als je het in een voorverwarmde elektrische oven doet, dat ze 8 tot 10 minuten moeten op 200 graden)
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt het gehakt mengsel natuurlijk op verschillende manieren maken, net waar je op dat moment trek in hebt. Je kunt natuurlijk ook rode pepers toevoegen, verse Italiaanse kruiden enz. Gewoon uitproberen en kijken wat je lekker vindt, kruiden zijn geen extra punten.

 

Bron/ foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »