Pittig rundvlees a la Sandra uit de slowcooker

       

 

Pittig rundvlees a la Sandra uit de slowcooker 


Wat heb je nodig: (voor 4 personen, 4 punten per persoon)

800 gram magere runderlappen (van Dirk, die is maar 1 punt per 100 gram!)
2 rode uien (gesnipperd)
2 tomaten (in blokjes gesneden)
1 klein stukje gember (klein gesneden)
4 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
1 rode peper (ontzaad en klein gesneden)
30 ml balsamico azijn
30 ml ketjap manis (zoet)
30 ml sojasaus
10 gram sambal oelek
10 gram Dijon mosterd
5 gram Chinees 5 kruiden poeder
5 gram gerookt paprikapoeder
2,5 gram djinten (komijnpoeder)
30 gram, Greensweet Stevia Brown
25 gram bloem
2 maggi blokjes (verkruimeld)
zwarte peper en zout uit de molen (naar smaak)
PAM spray (Body & Fitshop)
50 m water

Zo maak je het:


Was en snij alles, weeg alles af en zet alles klaar.
Meng de gember, knoflook, rode peper, sojasaus, ketjap manis, sambal oelek, dijon mosterd, gerookt paprikapoeder, djinten,, Chinees 5 kruidenpoeder, balsamico azijn en de Greensweet Brown met elkaar.
Bestrooi de runderlappen met peper, zout en bloem.
Spuit wat PAM spray in een pan en bak de runderlappen even om en om aan.
Doe de uien met de tomaten onderin de slowcooker en leg het aangebraden vlees er bovenop.
Voeg het kruidenmengsel toe en 50 ml water..
Doe de deksel erop en zet de slowcooker 12 uur op low.
Na 11 uur het vlees eruit halen en uit elkaar pluizen, dan het vlees terug doen in de slowcooker en mengen met het vocht. Zet hem dan het laatste uur op low zonder deksel.
Eet smakelijk! (Gemaakt in de 3,5 liter Russel & Hobbs slowcooker)
Ik heb het gegeten met gemengde salade met tomaat, komkommer en balsamicosaus van 2Bslim (0 punten) en 125 gram verse robuust gesneden verse patat van Cela Vita uit het versvak bij de supermarkt (5 punten ) en twee eetlepels Remia 5% fritessaus (1 punt).

De complete maaltijd bij elkaar zoals ik hem gegeten heb is dus 10 punten per persoon.

 

Bron/ foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »