Pittige makreel met wortelen en sugarsnaps en airfryer patat a la Sandra

     

 

Pittige makreel met wortelen en peulen en airfryer patat

Wat heb je nodig:

2 gerookte makrelen (schoongemaakt en uit elkaar geplozen)
1 tomaat (in blokjes)
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode peper (klein gesneden)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 theelepel trassipasta
1 maggiblokje (uit de rood/gele verpakking, verkruimeld)
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel Greensweet Stevia Brown (bruine suiker voor 0 punten!)
1 eetlepel tomatenpuree
½ bosje bladselderij (de blaadjes) 
verse zwarte peper en zout 
2 theelepels knoflook-chili olie 

Voor de groenten: (Voor 2 personen, de groenten met het zout en de suiker is 0 punten per persoon)

1 zak (300 gram) wortelen 
1 zak (200 gram) sugarsnaps
1 theelepel zout
2 theelepel Greensweet erythritol suiker (0 punten voor deze suiker)

Voor de patat: (Voor 2 personen, de patat is 6 punten per persoon inclusief de frietsaus 7 punten)

300 gram Aviko oma’s frieten
4 eetlepels Remia Frietsaus 5 %
zout naar smaak

Zo maak je het:

Begin met de patat in de airfryer te doen. Dit doe ik altijd 10 minuten, even schudden en dan nog een keer 10 minuten op 180 graden (ik hou van knapperige bruine patat)

Zet dan de wortelen op in een laagje water met wat zout en een theelepel Greensweet Erythtritol. Dit moet 14 minuten koken.

Dan met de makreel beginnen.

Fruit de rode ui met de peper even aan in de olie. Doe de tomatenpuree, de knoflook en de sambal erbij en roerbak een minuut mee. Voeg de trassi, het maggi blokje, de suiker en de tomaat toe. Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuutjes pruttelen. Voeg dan de makreel toe en meng alles goed door elkaar. Roer de selderij er doorheen. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe.

***Zet tussendoor de sugarsnaps in een klein laagjes water op met wat zout en een theelepel Greensweet Erythritol suiker. Laat koken en kook 3 minuutjes.
Schep de makreel op een bord, giet de wortelen en de sugarsnaps af en schep erbij, doe de patat erbij en eventueel frietsaus.
Eet smakelijk! (Als je dit totaal als gerecht zoals beschreven eet, met twee personen, is het complete gerecht 9 punten per persoon.

 

Bron en foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »