Pittige Oosterse Pulled Pork uit de slowcooker

pork.jpg


Wat heb je nodig: (zoals ik hem precies gemaakt heb): (4 personen, 6 punten per persoon)
1 kilo hamlappen
2 flinke uien (klein gesnipperd)
4 teentjes knoflook (heel klein geplet en gehakt)
1 rode peper (ontzaad en klein gesneden)
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel sambal oelek 
1 eetlepel gembersiroop
1,5 eetlepel rode wijn azijn
30 ml sojasaus
30 ml ketjap manis
1 koffielepel kruidnagelpoeder
1 of 2 steranijs (gewoon heel laten)
1 koffielepel Chinees 5 kruiden poeder
1,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel citroengras (sereh poeder)
1 theelepel trassi pasta
30 gram Greensweet Stevia Brown
2 kleine maggi blokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld)
zeezout en zwarte peper uit de molen (naar smaak)

Zo maak je het:


Bestrooi de hamlappen met peper en zout.
Doe alle ingrediënten in de slowcooker en roer door elkaar.
Leg de hamlappen erin en meng goed.
Deksel erop en 8,5 uur op low.
Haal na 8 uur het vlees uit de pan (laat het vocht zitten) en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Als het goed is hoef je daar geen enkele moeite voor te doen, het vlees valt zo uit elkaar. 
Doe het vlees terug in de slowcooker waar het nog vocht in zit en roer dit goed door elkaar. 
Laat dit nog een half uurtje staan op low met deksel op de pan.
Eet smakelijk! Gemaakt in een 3,5 liter Russel & Hobbs slowcooker.

Ik heb de oosterse pulled pork gegeten met Pittige Boontjes met Kokos (2 punten), 100 gram verse friet uit de Airfryer (4 punten) en 2 eetlepels fritessaus 5 % van Remia (1 punt). Als je deze maaltijd zo op deze manier wilt eten, is het 13 punten per persoon voor de aangegeven hoeveelheden.

LET OP, ALS JE HET IN DE OVEN MAAKT OF OP HET VUUR MOET JE WEL VEEL MEER VOCHT TOEVOEGEN. IN EEN SLOWCOOKER VERDAMPT HET VOCHT NIET MAAR OP HET VUUR EN IN DE OVEN WEL.

Pittige sperzieboontjesboontjes met kokos


Wat heb je nodig: (voor 2 personen, 2 punten per persoon)

400 gram sperzieboontjes
2 rode uien (gesnipperd)
2 tomaatjes (in blokjes)
1 rode peper (klein gesneden)
3 teentjes knoflook (klein gehakt)
1,5 theelepel sambal badjak
1 koffielepel citroengras
1 dessertlepel Greensweet Stevia Brown 
1 koffielepels sesamolie
1 eetlepel citroensap
5 gram kokosrasp
1 klein maggi blokje (verkruimeld, de ouderwets uit de geel rode verpakking)
1/2 kopje water


Zo maak je het:


Zet alles gewassen, gesneden en afgepast klaar (ik vind dat handig om te doen, zo kook je makkelijk en overzichtelijk)
Bak in de sesamolie de ui en de peper even glazig.
Voeg de tomaat en de knoflook toe en roerbak een paar minuutjes mee.
Doe de sperzieboontjes erbij en voeg alle ingrediënten toe, behalve de kokosrasp en citroensap!
Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuutjes zacht pruttelen.
Voeg dan de citroensap en kokosrasp toe en roer door elkaar.
Eet smakelijk !

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »