Pittige zeevruchten op geroosterd brood a la Sandra

mossel1.jpg

 

Wat heb je nodig: (voor 2 personen, 5 punten per persoon)

4 sneetjes brood (roosteren)
400 gram gekookte mosselen (diepvries)
100 gram inktvisringen (rauw, diepvries)
150 gram cocktailgarnalen (diepvries)
25 gram rucola (klein gesneden)
2 roma tomaten (klein gesneden)
1 rode ui (klein gesneden)
1 rode peper (klein gesneden)
4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
10 gram kerriepoeder
7,5 gram gerookt paprikapoeder
10 gram sambal oelek
15 gram (1 eetlepel) tomatenpuree
15 gram (1 eetlepel) Greensweet Stevia Brown
scheutje limoensap
15 ml (1 eetlepel) becel light vloeibaar
eventueel peper en zout uit de molen (naar smaak)

Zo maak je het:

Fruit de ui, rode peper, knoflook en tomaat een minuut of 3 aan in de becel.

Voeg de tomatenpuree, sambal oelek en Greensweet Stevia Brown toe en roerbak even kort mee.

Doe alle vis erbij en roerbak even 4 minuutjes op hoog vuur.

Voeg het limoensap, de kerriepoeder en gerookt paprikapoeder toe en roerbak 2 minuutjes op hoog vuur. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe.

Draai het vuur uit en meng de gesneden rucola erdoor.

Rooster de sneetjes brood en beleg met het mengsel.

Eet smakelijk! 
(LET OP, IS BEST PITTIG, hou je daar niet van, laat dan de sambal en de rode peper weg en halveer de gerookte paprikapoeder)

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »