Pulled chicken a la Sandra uit de slowcooker

kip10.jpg

 

Wat heb je nodig: (Voor 12 porties, 4 punten per portie)

2 kilo kipfilet
1 kilo kipdijfilet
150 ml Heinz Rich & Smokey barbecuesaus
3 uien (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (geplet en gehakt)
15 gram sambal badjak
15 gram sambal oelek
30 gram tomatenpuree
30 ml balsamico azijn
50 ml ketjap manis
50 ml sojasaus
30 gram Garam Masala kruiden (van Jonnie Boer)
30 gram Greensweet Brown
2 maggi blokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld)
zeezout en zwarte peper uit de molen (naar smaak)
30 gram bloem

Zo maak je het:

Snij elke kipfilet door midden.
Bestrooi de kipfilet en kipdijfilet met peper zout en bloem.
Meng alles met elkaar behalve de kip en als het goed gemengd is, voeg je de kip toe.
Doe alles op kamertemperatuur in de slowcooker, meng door elkaar en zet 4 uur op low (haal de eerste 3 uur het deksel er NIET af, dat verstoort het slowcook proces, na 3 uur kun je even snel roeren als je dat wilt!!) . 
Haal na 4 uur de kip eruit en pluis met twee vorken uit elkaar.
Doe terug in de pan, doe de 150 ml barbecuesaus erbij en roer door elkaar.
Laat zonder deksel nog een half uurtje op low staan.

Eet smakelijk! 

Gemaakt in een 6 liter slowcooker.

LET OP, ALS JE HET IN DE OVEN MAAKT OF OP HET VUUR MOET JE WEL VEEL MEER VOCHT TOEVOEGEN. IN EEN SLOWCOOKER VERDAMPT HET VOCHT NIET MAAR OP HET VUUR EN IN DE OVEN WEL.

 

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »