Rendang a la Sandra uit de slowcooker

      

 

Rendang a la Sandra uit de slowcooker (Weight Watchers proof)


Wat heb je nodig: (voor 4 personen, 8 punten per persoon)

Gemaakt in de 3,5 liter Russel & Hobbs slowcooker

900 gram magere runder riblappen(in blokjes gesneden)
150 ml Bon Coco biologische kokosmelk light (bij Appie)
3 uien (heel klein gesnipperd)
4 teentjes knoflook (in plakjes)
stukje gember (2x2 cm, klein gesneden)
2 eetlepels sambal badjak
2 eetlepels tamarinde pasta
1 eetlepel trassi pasta
1 eetlepel tomatenpuree
2 serehstengels (citroengras, gekneusd)
5 blaadjes daun salam (Indonesisch laurierblad, verkrijgbaar bij de Toko)
3 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes ,verkrijgbaar bij de Toko)
2 steranijs
1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
1 eetlepel djinten
1 eetlepel kurkuma
1 theelepel laos
15 gram kokosrasp
1 theelepel (Keltisch) zeezout
1,5 eetlepel Greensweet Brown
2 kleine maggi blokjes (verkruimeld,de ouderwetse in de geel rode doosjes)
3 eetlepels bloem
1 eetlepel becel light vloeibaar
verse peper en zout

Zo maak je het:


Ik zet altijd eerst alles gewassen, afgewogen en gesneden klaar. Dat vind ik overzichtelijk werken en je kunt je dan lekker op het koken concentreren.
Bestrooi de vleesblokjes met peper, zout en bloem.
Bak de uien even aan de becel light. (Ik heb een uitneembare pan in mijn slowcooker, heb je dat niet moet je dat even in een andere pan doen en later overgooien). Voeg dan de knoflook, trassi pasta, tomatenpuree, tamarinde pasta en Greensweet Stevia Brown toe en roerbak goed door elkaar.
Doe dan het vlees erbij en bak een paar minuutjes al roerend er doorheen.
Voeg dan de gember, laos, djinten, kurkuma, sambal, ketoembar (korianderpoeder), maggiblokjes en zeezout toe en meng dit goed met het vlees. Zet de pan in terug in de houder van de slowcooker of gooi het over in de slowcooker als je het in een aparte pan hebt gemaakt.
Doe de kokosmelk, steranijs, daun salam (Indonesisch laurierblad), djeroek poeroet (limoenblad), de gekneusde serehstengels (citroengras) erbij en de kokosrasp erbij en roer alles goed door elkaar. 
Doe de deksel erop.
Zet de slowcooker 9 uur op low. Het is belangrijk om zeker de eerste 3 uur! De deksel NIET te openen! Dat verstoort het langzaam garen proces! Na de eerste 3 uur kun je even snel roeren en kijken mocht je dat per se willen (liever niet!) en dan heel snel de deksel er weer op. Het allerbeste is om de eerst 8 uur helemaal niet de deksel te openen. 
Haal het laatste uur de serehstengels, daun salam, steranijs en limoenblaadjes eruit halen en de deksel eraf laten.
(Ik heb het gegeten met een half portie bruin gebakken rijst (3 punten) en kokosboontjes (2punten)

Eet smakelijk!

Tip:
De daun salam, de djeroek poeroet en de serehstengels zijn uitermate geschikt om in de vriezer te hebben. Ik haal altijd een hele zak bij de toko en vries dat dan in. Zo grijp ik nooit mis.

Bron/ foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »