Sandra’s variant op Foe Yong Hai

        

fojong.jpg

 

 

 

Wat heb je nodig: (voor 4 personen, 4 punten per persoon)


Voor het ei:


12 eieren (losgeklopt in een grote schaal)
150 gram kipfilet (8 minuten voorgekookt en gepluisd)
75 gram champignons (in plakjes)
25 gram bamboescheuten (gesneden)
50 gram geraspte wortel
½ rode paprika (in dunne reepjes gesneden)
½ gele paprika (in dunne reepjes gesneden)
½ dunne prei (in halve ringen gesneden)
2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
½ bosje bladselderij (klein gehakt)
10 gram Greensweet erythritol 
10 ml sambal oelek
PAM spray

Voor de saus:


200 ml Heinz 50% tomatenketchup
300 ml water
1 ui (klein gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
175 gram gepelde tomaten (uitgelekt en super klein gehakt)
75 ml rode wijn azijn
45 gram Greensweet Stevia Brown
25 gram maïzena (opgelost in een klein beetje koud water)
15 ml sesamolie
15 ml gembersiroop
peper en zout (uit de molen)

Zo maak je het:

Kook de kip in water met peper en zout en laat met deksel op de pan 8 minuten koken. Laat afkoelen en pluis de kip in reepjes uit elkaar.

Meng alle ingrediënten voor het ei (behalve de PAM spray), door het losgeklopte ei. Breng op smaak met peper, zout. 

Zet apart en begin met de saus.
Fruit de ui met de knoflook even aan in de sesamolie.

Voeg de gepelde tomaten toe en roerbak een minuutje mee, doe de tomatenketchup en rode wijnazijn erbij en breng aan de kook. 

Zeef de saus, zet weer op het vuur en voeg al roerend het water, de Greensweet Stevia Brown en de gembersiroop toe. Doe het maïzena papje erbij, roer door elkaar en breng weer even aan de kook. Laat zachtjes even koken. Als het dik genoeg is, zet de saus dan apart op laag vuur met een plaatje ertussen en ga verder met het ei.

Spuit wat PAM spray in een diepe koekenpan en zet het vuur laag. Doe het eimengsel met de groente erin en doe een deksel erop. Bak op laag vuur tot van het ei gaat stollen. Als het ei stolt, roerbak alles dan door elkaar zodat je een losse ei substantie krijgt.

Als het ei klaar is, doe je het ei in een schaal en giet je de saus er overheen.

Eet smakelijk!

Ik heb het gegeten met bloemkool rijst, even 5 minuutjes ge-roer-bakt in 15 ml sojasaus, 10 ml sambal oelek en 15 ml ketjap manis, op smaak gebracht met wat peper en zout (voor 4 personen, 0 punten)

 

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »