Sticky kip met ratatouille en minikrieltjes a la Sandra

          

 

Sticky kip met ratatouille en minikrieltjes a la Sandra

Wat heb je nodig: (Recept voor 4 personen, 6 punten per persoon)

600 gram kipfilet (in grote stukken gesneden)
1 courgette (in grove stukken)
1 aubergine (in grove stukken)
1 rode paprika (in grove stukken)
1 ui (grof gesnipperd)
250 gram champignons (in blokjes gesneden)
1 rode peper (in halve ringetjes gesneden)
2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden)
20 ml ketjap manis
20 ml sojasaus
5 ml honing
20 gram kipkruiden 
10 gram gerookt paprikapoeder (helft voor de kip marinade, helft voor de ratatouille)
15 gram Greensweet Stevia Brown
50 ml Heinz 50% tomatenketchup
150 ml coca cola light
30 ml becel light vloeibaar (de helft voor de kip en de helft voor de groenten)
450 gram barbecue minikrieltjes
verse peper en zout

Zo maak je het:

Voor de kip:

Meng de kip kruiden, de Greensweet Stevia Brown en de helft van het gerookte paprikapoeder met elkaar en wrijf de kip stukken daarmee in. Doe de sojasaus, de ketjap manis en 5 ml honing in een schaal en m de ingesmeerde kip daarmee. Laat minimaal 2 uur intrekken. 

Haal de kip uit de marinade, de marinade kan weg. Bak de kip in de helft van de becel om en om op hoog vuur even aan. Doe de 150 ml cola erbij en laat een minuut of 3 op hoog vuur een groot deel van het vocht verdampen. Zet het vuur dan laag en laat een minuut of 8 staan, zonder deksel!!. Dan zie je dat het meeste vocht verdwenen is. Zet nu het voer weer hoog en draai de kip steeds om en om. Je ziet dat het vocht helemaal weg is en wat plakkerig wordt. Dit duurt nog een minuut of 2 a 3, je ziet dat de kip gaat glanzen.
Voor de ratatouille: Bak de ui en de peper in de helft van de becel even aan. Voeg alle groente toe. Roer door elkaar tot alles een beetje warm is. Doe dan de knoflook, de helft van het gerookte paprikapoeder en de tomatenketchup toe. Roer goed door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes stoven. Maak af met verse peper en zout.

De krieltjes:

Doe de krieltjes in de airfryer op 200 graden, 15 minuten, tussendoor even schudden.

Eet smakelijk!

 

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »