Stoofvlees uit de slowcooker a la Sandra

   

 

Stoofvlees uit de slowcooker a la Sandra 


Wat heb je nodig:(Voor 4 personen, 8 punten per persoon)(Gemaakt in de 3,5 liter Russel & Hobbs)

1000 gram magere runderbraadlappen (Iers, bij Appie, in grote blokjes)
150 ml Hertog Jan grand prestige bier
2 rode uien (in halve ringen)
1 uien (in halve ringen)
2 eetlepels Rinse appelstroop
75 ml appelazijn
3 plakken zero ontbijtkoek (verkruimeld)
2 kaneelstokjes (in kruidenbol)
1/2 bosje verse tijm (in kruidenbol)
4 laurierblaadjes (in kruidenbol)
4 jeneverbessen (in kruidenbol)
4 kruidnagels (in kruidenbol)
1 dessertlepel djinten (komijnpoeder)
2 maggiblokjes (verkruimeld)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Greensweet Brown
2 eetlepels bloem
verse peper en zout
Pam olijfolie bakspray (van de Body & Fitshop, 0 punten)

Zo maak je het:

Ik zet altijd alles (op kamertemperatuur!) gewassen, gesneden en afgepast klaar, dat kookt prettig en overzichtelijk.
De kaneelstokjes, kruidnagels, jeneverbessen, laurierblaadjes en verse tijm in een kruidenbol doen (zo hoef je niet alles terug te 
Spray het rundvlees in met de bakspray, bestrooi het met peper, zout en bloem en bak in de binnenpan van de slowcooker even aan . (Heb je geen uitneembare pan die op het vuur kan, doe je het in een andere pan en doe je het later in de slowcooker pan).
Blus af met het Hertog Jan bier en laat dit even 5 minuten op hoog vuur opstaan.
Doe de ui, rode ui, knoflook, ketjap, appel azijn, Greensweet Stevia Brown en djinten erbij en roerbak even door elkaar.
Voeg dan de appelstroop en de verkruimelde maggiblokjes toe en meng door elkaar.
Voeg als laatste de ontbijtkoek toe, roer door elkaar en doe de kruidenbol ertussen, zet de binnenpan terug in houder. 
Sluit het deksel en zet de slowocooker 2 uur op stand high en 5 uur op stand low. Belangrijk…open de eerste 4 uur sowieso het deksel niet!!!! Dit verstoort het slowcooking proces, open hem na 4 uur en roer alles even goed door. Snel het deksel er weer op. 
Heerlijk met 100 gram Aviko patat uit de airfryer (4 punten p.p. extra) met twee eetlepels 5% fritessaus (1 punt p.p. extra)en met Hak rode kool (0 punten p.p. extra) wel zonder appel, peer of cranberry nemen want anders kost het punten.

Neem je dus stoofvlees met patat, rode kool en fritessaus, is dat bij elkaar 13 punten.

Eet smakelijk!

Bron/ foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »