Taco schelpen met tartaar en bonen a la Sandra

taco.jpg

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen, 10 punten per persoon)

300 gram tartaar (rauw)
8 taco schelpen
100 gram gesneden ijsbergsla
200 gram bacon broodbeleg (klein gesneden, van Appie, die is de minste punten)
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1 rode peper (ontzaad en klein gesneden)
1 blikje (300 gram) Bonduelle Mais Salsa
1 blikje (300 gram) Bonduelle zwarte bonen
2 eetlepels tomatenpuree
1 zakje Taco seasoning mix
2 tomaten (in partjes gesneden)
1 eetlepel Greensweet Stevia Brown
80 gram Eatlean proteïne kaas (zelf gerapst)
8 eetlepels Doritos hot salsa saus
2 theelepels Becel light

Zo maak je het:

Fruit de ui, peper, knoflook en bacon een minuut of 3 aan op hoog vuur in de Becel.
Doe de tomatenpuree en de Greensweet Stevia Brown erbij en roerbak 1 minuut mee.
Voeg de tartaar toe en rul los met een vork.
Voeg dan het water, de taco kruiden, de zwarte bonen en de mais salsa toe en laat onder af en toe roeren in een minuut of 5 warm worden.
Met de taco’s heb ik niks bijzonders gedaan, niet voorverwarmd maar zo uit de verpakking op een bord. De ijsbergsla, tomaat, salsasaus en geraspte kaas erbij en smullen maar. Twee stuks per persoon.

Eet smakelijk!

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »