Thaise salade met biefstuk.

bief.jpg

Wat heb je nodig: (2 personen, 5 punten per persoon)

2 (paarden) biefstukjes à 200 gram
1 komkommer (zaden eruit gesneden en in repen gesneden)
1 pot (340 gram (180 gram netto)) haricots verts (HAK, uitgelekt)
100 gram taugé (gewassen)
75 gram rucola (gesneden)
75 gram babyspinazie
1 eetlepel witte sesamzaadjes
2,5 eetlepels Thaise vissaus 
3 eetlepels sojasaus
1 theelepel Saké (Japanse rijstwijn)
1 limoen (alleen het sap)
3 eetlepels Greensweet Stevia Brown 
3 tenen knoflook (geplet en klein gehakt)
1 kleine rode ui (in dunne halve ringen gesneden)
1 sjalotje (klein gesnipperd)
1 rode peper (klein gesneden)
1 eetlepel gemengde saladekruiden
verse zwarte peper en zout uit de molen
lente-uitjes (in ringen)
PAM spray

Zo maak je het:

(DRESSING) Meng de Thaise vissaus, sojasaus, Saké, limoensap, Greensweet Stevia Brown, knoflook, sjalot, rode ui en rode peper door elkaar en zet apart.

(SALADE) Meng in een grote schaal de komkommer, taugé, rucola, haricots verts, babyspinazie en de gemengde saladekruiden door elkaar en zet apart.
Spuit de biefstuk aan beide kanten in met de PAMspray en bestrooi met verse zwarte peper en zeezout. Bak ze zonder verder nog olie of boter in de pan te doen in een (grill)pan aan elke kant 2 minuten.
Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bord of schaaltje. Pak goed in met folie en zet 10 minuten apart.
Vul ondertussen twee diepe borden met de salade.
Snij de biefstuk in plakjes en verdeel over de salade.
Verdeel de dressing over de biefstuk en de salade en strooi wat witte sesamzaadjes en lente-ui ringen over het gerecht.

Eet smakelijk!

 

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »