Kipfilet zelf roken in de camerons rookoven a la Sandra

    

 

Kipfilet zelf roken in de camerons rookoven

Wat heb je nodig: (0 punten)


1 kipfilet (250 gram)

½ liter water
50 gram grof zeezout
50 gram Greensweet Brown
1 eetlepel zwarte peper korrels (gekneusd in de vijzel)
5 jeneverbessen (gekneusd)
3 kruidnageltjes
3 teentjes gerookte knoflook (gekneusd, niet gesneden)
2 laurierblaadjes
1 eetlepel gedroogde marjolein
1 eetlepel gedroogde tijm


Zo maak je het:


Kook alle ingrediënten in de halve liter water en laat goed afkoelen.
Doe de kipfilet in het gepekelde water en zet 6 uur in de koelkast.
Haal de kip uit het pekelwater en dep goed droog met keukenpapier. 
Laat de kip nog 2 uurtjes drogen op een rekje in de koelkast. Dek het wel af.
Doe een flinke eetlepel houtmot onder in het rookoventje. 
Zet het rookoventje op het gasfornuis.
Leg de kipfilet op het rooster.
Doe de deksel bijna dicht en zet het vuur aan, de deksel moet op een heel klein kiertje open blijven.
Als je rook uit het kiertje ziet komen, schuif je de deksel helemaal dicht zodat de rook in het oventje blijft.
Rook de kip in 30 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Bron / foto's: Sandra Kemna

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »