Muffins met appel en kaneel

      

 

Wat heb je nodig:

300 gram bloem

2,5 tl bakpoeder

100 gram Greensweet Brown

100 ml neutrale olie ( ik gebruikte arachide olie )

150 ml melk

1 theelepel vanille extract

2 eieren

1 appel ( goudrenet )

1 eetlepel Greensweet Brown

1 theelepel kaneel

Citroensap 

Snuf zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil één flinke appel met een goede bite en snijd deze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een bakje en meng hier een eetlepel Greensweet Brown, een theelepel kaneel en een beetje citroensap door. Laat dit even intrekken.

Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg de Greensweet Brown, het bakpoeder en het snufje zout toe en meng dit even. Klop de eieren kort los in een andere kom en voeg hier de melk, vanille aroma en olie aan toe, tot het gemengd is. Voeg dit mengsel bij de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer dit kort door elkaar met een pollepel, het is niet erg wanneer er nog een paar klontjes in het deeg zitten.De vormpjes kunnen gevuld worden! Wanneer je siliconen vormpjes gebruikt, moet je ze even invetten. Bestrooi ze met een beetje Greensweet Brown, zo krijg je een heerlijke crunchy bovenkant!

De muffins moeten ongeveer 20 – 22 minuten goudbruin bakken in de oven.

Bron: zoetrecepten.nl maar aangepast door Monique van Strien

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »