Pompoen muffins met pumpkin spice

renmeisje.jpg

 

Wat heb je nodig:

 

  • 250 gram patentbloem
  • 50 gram Greensweet Brown
  • 2 tl bakpoeder
  • 300 gram pompoen in stukjes, eventueel gestoomd of gekookt
  • 4 tl pumpkin spices
  • 1 tl vanillepoeder
  • Snufje zout
  • 80 gram gesmolten kokosolie
  • 1 el lijnzaad
  • 3 el water
  • 120 ml plantaardige melk (zoals rijstmelk)

Zo maak je het:

  1. Meng het lijnzaad met het water in een klein kommetje en laat weken. Je zult merken dat het lijnzaad het water opneemt en er een soort slijm ontstaat. Op deze manier vervang je een ei!

  2. Als je een verse pompoen hebt die vrij hard is, kan het handig zijn de pompoenstukjes even licht voor te stomen of koken. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, maar dan zijn ze wel zachter en gemakkelijker te verwerken in de muffins. Gebruik je pompoenstukjes uit de diepvries, laat deze dan eerst ontdooien.

  3. Meng alle overige ingrediënten, dus inclusief de pompoen, goed door elkaar in een grote kom. Gebruik een mixer om het deeg goed te mengen.

  4. Voeg je ei vervanger (lijnzaad + water) toe en mix door het geheel.

  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  6. Vul muffinvormpjes met het deeg. Ik haalde uit dit deeg circa 12 muffins, maar heb je kleinere vormpjes, dan haal je er veel meer uit.

  7. Heb je net als ik van die leuke ouwels voor op je muffins? Leg die dan nu op je muffins en druk ze een klein beetje aan.

Bak de muffins in circa 30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.  

 

Bron/foto: Renmeisje 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »