Smeuïge Chocolade Cakejes van Zo Mijntje

          

 

Smeuïge Chocolade Cakejes

 

Wat heb je nodig: voor 2 cakejes


1 mespunt bakpoeder
30 gram amandelmeel
60 gram pure cacaopoeder, zonder suiker
4 - 6 druppels Greensweet vloeibare stevia Chocolade
50 gram ongezouten roomboter
25 gram Greensweet Brown
1 ei, Large
*Optioneel - 2 eetlepels Pecan noten

Keukenbenodigdheden:

2 oven vaste schaaltjes en ik maakte ze in de Airfryer.

Maar in de gewone oven kan het natuurlijk ook!

Zorg er in ieder geval altijd voor dat de ingrediënten waarmee je gaat bakken op kamertemperatuur zijn. En zet alles afgemeten klaar.

 

Zo maak je ze:

  1. Smelt in een steelpannetje op een heel laag vuur de roomboter. Zet dan het vuur uit.
  2. Voeg de cacaopoeder en 4 druppeltjes Greensweet vloeibare stevia met Chocoladesmaak toe aan de gesmolten roomboter. Roer dit goed door.
  3. Klopt het ei schuimig en witgeel met een keukenmachine of anders de garde.
  4. Giet daarna de gesmolten chocolade al roerend door het geklopte ei.
  5. Meng nu rustig het amandelmeel met het bakmeel en de Greensweet Brown erdoor. Zodat je zoveel als mogelijk lucht erin houdt. *Ik strooide last minute er nog een klein handje Pecan noten door. Zo geef je deze cakes een lekkere crunchy bite!
  6. Vet de twee ovenschaaltjes in, doe het chocolade mengsel erin en bak af in de Airfryer op 160 graden Celsius voor zo'n 10 tot 12 minuutjes. Je cakes zijn klaar als een saté prikker er schoon uit komt.

Even wachten en genieten maar!
Lauw vonden we ze extra lekker smeuïg maar koud zijn ze ook yummie.


Wil je er helemaal een feestje van maken?

Smelt er dan een laag suikervrije chocolade over en laat deze hard worden. Strooi er nog wat Pecan noten over voor de sier en eet smakelijk!

Bron/ foto's: Zo Mijntje

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »