Speculaasbrokken

Speculaasbrokken.jpg

 

Wat heb je nodig:

40 gram lijnzaadmeel,

40 gram amandelmeel,

1 eetlepel kokosolie,

2 el amandelmelk,

½ theelepel wijnsteenbakpoeder,

10 gram speculaaskruiden,

snuf Himalaya zout 

20 gram greensweet brown.

On the top: amandelen

 

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar.

Stap 3

Smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg dit dan toe aan het meel. Roer goed door. Is het nog te droog? Voeg dan 1-2 eetlepel(s) amandelmelk door het deeg. Kneed er een bal van. Wikkel deze in huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 4

Haal jouw deegbal uit de koelkast en rol tot een plak van ongeveer 1-2 cm dik. Duw er wat amandelen in en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven.  

Stap 5

Haal jouw speculaaskoek uit de oven en laat afkoelen. Breek er stukken af en eet het lekker op.

Mmmm, nog lekkerder met een mok chocolademelk van amandelmelk, stukje pure chocolade.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »