Surinaams slowcooker potje a la Sandra.

    

 

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen, 5 punten per persoon, gemaakt in de 3,5 liter Russel & Hobbs)
1 kilo kipfilet (In grote blokjes gesneden)
120 gram kip Fachong (in plakjes)
2 tomaten (in blokjes)

3 kleine rode uien (klein gesnipperd)
3 teentjes knoflook (in plakjes gesneden)
1 madame Jeanette peper (heel laten!! En in een kruiden-ei doen)
1 stukje verse gember (klein gesneden)

2 eetlepels garam masala poeder
1 dessertlepel gerookt paprikapoeder (de zoete)
1 theelepel djinten
2 eetlepels Greensweet- Stevia Brown
1 eetlepel sambal badjak
1 verpakking van 2 kleine maggi blokjes (verkruimeld, de originele uit de rood-gele verpakking)
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel sojasaus 
1 theelepel trassi pasta
½ bosje selderij (alleen de blaadjes)
2 eetlepels kokosrasp
zout en peper uit de molen

Zo maak je het:


Maak een marinade van de ketjap manis, de sojasaus, de Greensweet Brown, de djinten, de knoflookplakjes, het gerookte paprikapoeder, de verkruimelde maggi blokjes, de gember, de garam masala, de sambal en de trassi pasta.
Bestrooi de kipfilet met zout en peper en smeer ze goed in met de marinade. Laat dit minimaal 2 uur intrekken.
Doe de uien, de kokosrasp en de tomaatjes en onderin de slowcooker en roer door elkaar.
Leg de gemarineerde kipfilet daar bovenop en daarop verdeel je de kip Fa chong. Leg het kruiden-ei met de hele! madam Jeanette ertussen.
Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker 3,5 uur op low. 
Meng de selderij er pas door als het klaar is.

Het lijken heel veel ingrediënten, schrik daar niet van! Het meeste zijn kruiden die de meeste mensen gewoon in de kast hebben staan.

Eet smakelijk!

Bron: Sandra Kemna

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »