Wortel Tortilla bakje met pittige kip en boontjes en paprika a la Sandra

   

 

Wortel Tortilla bakje met pittige kip en boontjes en paprika.


Wat heb je nodig:  (Recept is voor 4 personen, 4 punten per persoon, 1 tortilla bakje p.p.)


4 wortel tortilla’s 

20 gram rucola (gesneden)
400 gram kipfilet (voorgekookt in peper en gepluisd)
200 gram snijboontjes (voorgesneden)
1 rode (punt)paprika’s (in blokjes gesneden)
1 ui (gesnipperd, voor de kip)
1 rode ui (gesnipperd, voor de boontjes)
1 rode peper (klein gesneden, de helft voor de kip en de helft voor de boontjes)
3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
1/2 eetlepel sambal badjak
1/2 eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel Greensweet Stevia Brown 
2 kleine maggi blokjes (de ouderwetse in de rood gele verpakking, verkruimeld)
een scheutje citroensap
1 groentebouillonblokje (verkruimeld)
2 koffielepel Becel light ( één voor de kip en één voor de boontjes)
100 ml water
verse zwarte peper

Zo maak je het:

Begin eerst met het voorkoken van de kip. Zet de kip op in koud water met zwarte peper erin. Doe het deksel erop, breng aan de kook en laat met de deksel erop 8 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar. Zet apart.
Verwarm de oven vóór op 170 graden.
Doe de tortilla’s in ovenvaste schaaltjes zodat de tortilla’s een bakje gaan vormen. Doe de tortilla’s 10 minuten in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal de tortilla’s uit de ovenschaaltjes. Ze blijven nu als een bakje staan. Vul de bodem van de tortilla’s met wat rucola en zet apart.

De boontjes met paprika bereiden:

Bak de rode ui en de peper in een koffielepel becel even aan. Voeg de boontjes toe en roerbak even mee. Doe dan de paprika’s en het groentebouillonblokje erbij met 100 ml water. Roer door elkaar, doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes zacht pruttelen.
(Hier kun je ondertussen met de verdere bereiding van de kip beginnen, dan zijn de kip en de boontjes ongeveer gelijk klaar).
Haal na 10 minuten de deksel van de boontjes af, giet de boontjes af en doe er een scheutje citroensap overheen, de boontjes zijn dan klaar.

De kip bereiden:

Doe een koffielepel becel in een pan en fruit daarin de ui met de peper en de knoflook Greensweet Stevia Brown toe en roer door elkaar. Voeg de sambal oelek, sambal badjak, Dijon mosterd, ketjap manis, sojasaus, maggi blokjes toe en meng door elkaar.
Doe de gepluisde kip erbij, roer door elkaar en laat een paar minuutjes zacht opstaan tot het goed warm is, proef even en voeg eventueel nog wat zwarte peper toe. 

De afwerking:

Alles is nu klaar. De tortilla bakjes staan als het goed is dus klaar met de rucola onderin. Schep daar bovenop een grote schep van het kip mengsel en daarop het snijbonen-paprikamengsel. 
Je kunt de rand van de tortilla bakjes lekker afbreken, die zijn krokant en de bodem is nog lekker zacht. 
Iedereen kan natuurlijk de kip minder of meer pittig maken door meer of minder sambal en/of mosterd toe te voegen. Doe het gewoon naar eigen smaak.
Voor avondeten kun je er ook twee per persoon nemen, als je er twee neemt, is het 9 punten per persoon. 

Eet smakelijk!

Bron/ foto's: Sandra Kemna

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »