BANANEN TAARTJE

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • twee bananen, gepureerd
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram bruine teffmeel of amandelmeel
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad, heel, in de vijzel kneuzen
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 10 druppels greensweet vloeibare stevia banaan
  • 150 ml warm water

Voor de topping:

  • twee bananen, gepureerd
  • 15 gram greensweet Gelei Kristal
  • twee/drie eetlepels water
  • een banaan in stukjes

    Zo maak je het:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een lage ronde bakvorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de taart-bodem in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog blijft, meer water toevoegen, tt er een smeuïge massa is bereikt. Stort de massa in de vorm en verdeel.Roer met een garde alle ingrediënten voor de topping stevig door elkaar. Schenk uit over de bodem en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Bron/foto: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »