Hidden chocolate blackberry pie

Wat heb je nodig: 

Bodem:
200 gram speltbloem
100 gram amandelmeel
1 ei 
125 koude roomboter
30 gram Greensweet X-tra sweet
snufje zout

Vulling:
500 gram bramen
1 eetlepel Greensweet Gelei kristal
50 gram Greensweet Pure chocolade

Zo maak je het:

Meng de helft van het amandelmeel samen met het speltbloem, greensweet X-tra sweet en het snufje zout in een keukenmachine goed door elkaar heen.
Doe vervolgens de in blokjes gesneden koude boter er 1 voor 1 door heen en hierna het ei.
Meng dit net zolang tot je 1 deegbal hebt.
Haal je deeg uit de kom en leg het verpakt in huishoud folie een uur te rusten in de koelkast.
Haal je deeg na en uur weer uit de koelkast, bestrooi je werkblad met was speltbloem en rol je deeg uit. Leg het in je ingevette taart vormen druk het zachtjes aan.
Strooi hier de andere helft van het amandel meel in en verdeel het over de bodem.
Vul nu de taart met de bramen, strooi als je de bramen er in hebt gedaan en mooi verdeelt heb de eetlepel greensweet gelei kristal erover heen. Als laatste rasp je de pure chocolade er overheen.
Zet de taart vervolgens 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). AFhankelijk van je oven.
de taart is klaar als de korst mooi goudkleurig is en de bramen open zijn gegaan.
Haal de taart uit de oven en laat hem goed afkoelen.

Bestrooi de taart eventueel met wat kokosrasp.

Bron/ foto: Maaike Smink

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »