POLENTA BANANEN BROODJES

DIT HEB JE NODIG:

  • twee bananen, fijn geprakt/gepureerd
  • 250 gram polenta
  • 15 gram Greensweet-stevia geleisuiker
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 450 ml heet/kokend water
  • een kopje geweekte biologische Sultana rozijnen, uitgelekt

Voor de topping:

  • een grote banaan
  • 25 ml water
  • vanille bourbon

    ZO MAAK JE HET:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de broodjes in een kom stevig door elkaar en laat 10 minuten staan. Pureer de banaan met de 25 ml water tot een romige massa. Je kunt ook wat brokjes banaan laten. Dit geeft een leuk effect op de broodjes. Draai tussen de handen ronde bollen van het beslag en leg op de bakplaat. Besmeer de bollen royaal met de bananenpuree. Bestrooi met vanille bourbon ( hoeft niet, wel lekker! )  Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.Je kunt de bolletjes naturel eten, maar ze smaken hemels met een likje roomboter en wat kaneelsuiker! Kaneelsuiker maak je door 50 gram Greensweet-stevia erythritol suiker met een eetlepel ceylon kaneelpoeder te vermengen.

  • Bron: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »