Bramen jam

bramenjam.jpg

 

Wat heb je nodig:

300 gram verse of bevroren bramen,

1 el citroensap 

15 gram Greensweet jam gelei kristal.

 

Zo maak je het:

Stap 1

Doe de bramen in een steelpannetje samen met het citroensap. Breng aan de kook.

Stap 2

Blijf goed roeren en pureer de bramen. Zelf vind ik een grove structuur wel lekker.

Stap 3

Roer de Greensweet jam gelei kristal door de bramen en laat even pruttelen. Proef even of het op smaak is. Voeg anders nog wat greensweet Syrup gold toe.  

Stap 4

Schenk de jam over in een glazen pot en draai de deksel er goed op. Zet op zijn kop in de koelkast.  

 

De jam is niet zo dik als de jam uit de winkel. Persoonlijk vind ik de structuur goed. Lekker voor op een (desem)boterham, rijstcracker, maar ook lekker op een pannenkoek, bananenbrood of over jouw (kokos)yoghurt.

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »