Polenta bananen broodjes

POLENTA BANANEN BROODJES.jpg

Wat heb je nodig:

  • 2 bananen, fijn geprakt/gepureerd
  • 250 gram polenta
  • 15 gram Greensweet Jam Gelei Kristal
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 450 ml heet/kokend water
  • 1 kopje geweekte biologische Sultana rozijnen, uitgelekt

Voor de topping:

  • 1 grote banaan
  • 25 ml water
  • vanille bourbon

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de broodjes in een kom stevig door elkaar en laat 10 minuten staan. Pureer de banaan met de 25 ml water tot een romige massa. Je kunt ook wat brokjes banaan laten. Dit geeft een leuk effect op de broodjes. Draai tussen de handen ronde bollen van het beslag en leg op de bakplaat. Besmeer de bollen royaal met de bananenpuree. Bestrooi met vanille bourbon ( hoeft niet, wel lekker! )  Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.Je kunt de bolletjes naturel eten, maar ze smaken hemels met een likje roomboter en wat kaneelsuiker! Kaneelsuiker maak je door 50 gram Greensweet-stevia erythritol suiker met een eetlepel ceylon kaneelpoeder te vermengen.

 

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »