FRYER GRANULA

Dit heb je nodig:

  • vijf flinke eetlepels  greensweet erythritol suiker
  • Verschillende soorten noten, zaden en pitten ( ongeveer een half kopje van iedere soort)
  • 100 gram havermout

Zo maak je het:

Bekleed de bak lift met bakpapier. Doe alle zaden en noten en pitten en de havermout in een kom. Ik heb ongeveer een half kopje per soort gebruikt, maar je kunt meer of minder gebruiken. Laad de bak lift echter niet te vol. Doe de erythritol in een steelpan en voeg hieraan 20 ml water toe, laat op hoog vuur de suiker oplossen. Schenk de hete suiker over de zadenmix in je kom en hussel erg goed door. Stort alles in de bak lift. Zet de temperatuur op 170 graden. Stel de tijd in op 14 minuten. Blijf iedere 3/4 minuten even controleren door de bak eruit te trekken en de granula even om te scheppen. Blijf dit herhalen tot de granula mooi is verkleurd en goudbruin knapperig is geworden. Gooi de granula terug in de kom en laat afkoelen. Bewaren in een glazen, goed afsluitbare pot op kamertemperatuur.

Bron/foto: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »