TROPICAL TULBAND VOOR IN DE AIRFRYER

Dit heb je nodig:

  • een verse ananas, in blokjes gesneden *
  • het rasp van een biologische limoenschil
  • het rasp van een biologische citroenschil
  • een klein blokje gemberwortel, geraspt
  • 375 gram havermout ( droog)
  • 10 druppels greensweet-stevia ananas ( andere smaak kan natuurlijk ook!)
  • twee eieren
  • 250 ml water

(* je kunt ook kiezen voor ananas stukjes uit blik, ga dan wel voor de biologische variant en wees verzekerd dat deze niet op lichte siroop zijn aangemaakt, maar op water. )

Om te garneren: greensweet stevia Icing poedersuiker

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar. Als de massa wat te droog blijft, ietsje meer water toevoegen.  Laat dit 5 minuten staan. Zet de airfryer op 185 graden. Vet de tulbandvorm goed in met kokosolie, of avocado olie. Stort de massa in de tulband en druk alles stevig aan. Zet de tulband in de baklift en laat 15 minuten bakken. Controleer daarna of de tulband voldoende en goudbruin is gegaard.

Heerlijk met een laagje Icing poedersuiker!   Je kunt de tulband ook in de oven bakken. Dit heb ik zelf echter niet uitgeprobeerd, dus er zijn geen garanties dat het goed uitpakt, maar ik zie verder geen bezwaren . Zet de oven op 185 graden en bak ongeveer 25-35 minuten terwijl je tussentijds blijft controleren.

 

Bron: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »