Rabarber jam (vegan + suikervrij)

Dit heb je nodig:
(voor twee grote weckpotten jam)
- 750 gram verse biologische rabarber, gewassen en gedroogd
- een afgestreken theelepel Greensweet-stevia Sweet intense of twee eetlepels Greensweet-stevia Suiker x-tra sweet.
- 2 gram agar-agarpoeder
- eventueel: 5 druppels Greensweet vloeibare stevia Caramel of Vanille (optioneel, aan te bevelen voor extra smaak)


Zo maak je het:
Snij de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de stukken samen met de suiker(s) in een pan en vul de pan met een beetje water; niet geheel vol. Zet de pan met deksel op middelhoog vuur. Zodra de massa begint te borrelen, het vuur laag draaien en de rabarber boterzacht laten koken. Blijf steeds even controleren. Dit duurt gemiddeld 45 minuten.

Als de rabarber boterzacht is, dan de pan van het vuur halen. Staat er nog vrij veel water op? Giet dan een klein beetje af, maar laat wel een klein bodempje water in de pan. Voeg direct de agar-agar toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde massa. Giet over in twee glazen, goed afsluitbare potten en laat verder afkoelen. Bewaar vervolgens in de koelkast. 

Recept en fotografie: Monique van der Vloed

Greensweet Stevia Sweet IntensGreensweet Stevia Xtra StweetGreensweet Stevia caramel 50 ml vloeibaarGreensweet Stevia vloeibaar 50 ml Vanille

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »