Chufa Vanillevla

Met chufa tijgernoten kun je naast melk nog veel meer maken. Je kunt de noten fijn vermalen tot meel, en als meel gebruiken, of door je smoothies roeren. Als je melk maakt, kun je het overgebleven pulp gebruiken om koekjes te maken of door desserts te roeren. Maar wat dacht je van deze verrukkelijke vanille vla? Je maakt het binnen nog geen half uurtje inclusief melk maken vooraf.

 

Ingrediënten:

Voor de melk:

Voor de vla:

  • 800 ml chufamelk
  • 5-8 druppels greensweet-stevia vanille 
  • een theelepel vanille bourbon of het merg uit een verse vanillepeul
  • twee flinke eetlepels arrowroot + wat water om een papje van te maken

Bereidingswijze:

 

We gaan eerst de melk maken. Je kunt het beste 24 uur tevoren de tijgernoten onder water laten weken, maar korter kan ook, ongeveer twee uur is ruim voldoende. Je kunt het beste een HS blender gebruiken om de melk supersnel te maken. Een gewone blender kan ook, maar zorg wel voor een blender met een krachtige motor. Een keukenmachine werkt niet zo goed omdat deze niet krachtig genoeg is om de noten fijn te malen. Doe de tijgernoten met de stevia en 200 ml water in de blender en laat draaien op hoge snelheid tot alles goed is vergruisd. Zet een kom en zeef klaar, en zeef de massa.Gooi het pulp weer terug in de kan met opnieuw wat water, en draai kort.  Herhaal deze stap steeds opnieuw tot al het water op is. Schenk de melk over in een fles en bewaar in de koelkast.

Doe de melk in een grote ( liefst gietijzeren) pan en voeg hieraan de stevia en vanille toe. Breng al roerend aan de kook. Maak een papje van de arrowroot met wat water en zodra de melk kookt, het papje toevoegen en goed blijven roeren tot de massa goed indikt tot de gewenste dikte.

Na afkoeling bewaren in de koelkast.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »