Frambozen-mascarpone-ijs

Frambozen-mascarpone-ijs met dit weer? Jazeker, altijd het zonnetje in huis blijven zien

De ingrediënten voor 8 personen:
1 groot ei, plus 4 grote eidooiers
2½ el Greensweet vloeibare stevia framboos
100 gram (lactosevrije) mascarpone
1 tl vanille-aroma of neem merg van een vanillestokje
400 ml (lactosevrije) slagroom
80 gram frambozen, gehalveerd (neem fruit wat jij goed kunt verdragen).

Bereiding:
Breek het ei in een grote vuurbestendige kom. Voeg de eidooiers en stevia toe en klop 30 seconden met een elektrische handmixer. Zet de kom op een pan met zachtkokend water (de kom mag het water niet raken) en klop het mengsel lichtgeel en luchtig. Hierdoor garen de eieren en ontstaat er een vla.

Zet de kom met vla in een andere kom met een laagje koud water om de val te laten afkoelen. Blijf 2 minuten kloppen en neem de kom dan uit het water.

Klop in een andere kom de mascarpone met de vanille tot een smeuïge massa. Voeg de slagroom toe en blijf kloppen tot zich zachte pieken vormen.

Schep de vla met een metalen lepel luchtig door de mascarpone en schep dan de frambozen erdoor.

Schenk het mengsel in een diepvriesbak. Sluit de bak af met een deksel en zet hem 4 uur in de vriezer. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden. Schep tenslotte bolletjes in mooie glazen coupes.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »