Havermout pannenkoeken torentje

Ingrediënten voor de pannenkoeken:
- 4 eetlepels havermout
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- (plantaardige) melk (afhankelijk van hoe dik je beslag is) of Griekse yoghurt
- 6 druppels Greensweet vloeibare stevia Aardbei
- kokosolie

Ingrediënten voor de coulis:
- een twintigtal (diepvries) frambozen
6 druppels Greensweet vloeibare stevia Aardbei

Werkwijze
Doe de havermout in een kom, voeg er het bakpoeder bij.
Doe het ei in een glas of beker, voeg de druppeltjes stevia toe en meng
Voeg nu het eimengsel bij de droge ingrediënten
Voeg twee eetlepels (amandel)melk of Griekse yoghurt toe. Indien het mengsel te vast lijkt kan je nog een beetje melk/yoghurt toevoegen.

Verhit wat kokosolie in een antikleef pan en schep met een eetlepel mooie hoopjes beslag in de pan. Wrijf open tot ze een mooie ronde vorm hebben. Ik deed er vier in 1 pan. Van zodra de pannenkoeken loskomen kan je ze gemakkelijk omdraaien.

Voor de coulis deed ik diepvriesframbozen in een bodempje water in een pan. Ik voegde een 6-tal druppeltjes stevia toe. Tenslotte nog alles warmen op een matig vuurtjes tot je een saus krijgt.

Dresseren doe je door een pannenkoek op een bord te leggen, koffielepeltje coulis erover, weer een pannenkoek en weer coulis. Ik had 4 pannenkoeken in totaal. Finaal deed ik de rest van de coulis bovenop het torentje.

Met de smaakjes van de vloeibare stevia kan je eindeloos variëren. Je vindt ook altijd wel de aangepaste garnituur. Mijn favoriete (net iets calorierijke) variant is een chocoladeversie waarbij je (ongezoete) cacaopoeder (1 theelepel) en vloeibare stevia met chocolade of karamel (6 druppeltjes) in de plaats van de vloeibare stevia met aardbei gaat toevoegen aan je pannenkoeken en dan heerlijke chocoladesaus erbij ☺ 

Recept: Jasmien Maes

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »