Koolhydraatarme trifle a la Wendy

Ingrediënten cake:
20 gr. kokosmeel
50 gr .amandelmeel
25 gr .gesmolten boter
1 ei
1 theelepel bakpoeder
100 gr.griekse yoghurt
15 druppels greensweet vloeibare stevia citroen

Ingrediënten banketbakkersroom:
250 ml slagroom
3 eigelen
10 gr. roomboter
7 gr. arrowroot
13 druppels greensweet vloeibare stevia vanille
extra ingrediënt : rode vruchten naar keuze

Bereidingswijze cake:
oven voorverwarmen op 170 graden. alle ingrediënten bij elkaar doen en in een ingevette bakvorm (of in een siliconen vorm)doen en ongeveer 15 minuten afbakken op 170 graden. 

Bereidingswijze banketbakkersroom:
Slagroom verwarmen.de eigelen mengen met de arrowroot en greensweet druppels vanille mengen tot het eigeel mengsel licht geel van kleur is. Daarna een deel van de warme slagroom erbij doen en mixen en daarna alles weer terug in de pan en terwijl je blijft kloppen doorverwarmen tot het een dikke vla geworden is. dan van het vuur halen en de roomboter er door roeren. dit alles in een bak gieten en af laten koelen. Als alles afgekoeld is dan een laagje cake in een glas doen en daarop een laagje banketbakkersroom en eventueel wat rode vruchtjes en zo bouw je de glaasjes op. dit recept is voor ongeveer 4 porties.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »