PAASBEST BROOD

Dit heb je nodig:

  • 300 gram biologische havermout ( droog)
  • 100 gram bruine teffmeel ( amandelmeel of hazelnootmeel kan ook)
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden ( biowinkel )
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xttra
  • 250 ml haver of amandel of andere melkvervanging
  • een kopje rozijnen, geweekt en uitgelekt
  • een kopje blonde moerbeien, geweekt en uitgelekt
  • een kopje gojibessen. geweekt en uitgelekt

Voor de topping:

  • twee bananen grof geprakt
  • ceylon kaneelpoeder + een theelepel vanille bourbon

    zo maak je het:

    Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de stol stevig door elkaar tot een stevige, homogene massa. Stort op de bakplaat en vorm er een mooie rondvormige stol van. Verdeel de grof geprakte banaan over de stol en bestrooi royaal met ceylon kaneelpoeder en een beetje vanille bourbon.  Bak de stol in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.Je kunt aan het beslag nog tal van extra lekkers toevoegen, zoals noten, zaden, pitten, kokosrasp/snippers en amandelschaafsel.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »