Courgette bolognese

Dit heb je nodig voor de courgette spaghetti
een grote courgette, gewassen en in de schil, ” kontjes” afsnijden ( liefst biologische courgettes)
TeriYaki saus ( biologisch, zonder toevoegingen)
een snufje keltisch zeezout

Bijgerecht:
250 gram geweekte/gekookte kikkererwten,  uitgelekt

Voor de saus:
een kleine courgette, gewassen en geschild, in kleine blokjes gesneden
een rode ui, fijn gesnipperd
400 gram tomaten, gekookt en gepeld
een flinke snuf keltisch zeezout
een eetlepel lavaswortel
een klein stukje vers gemberwortel, geraspt
een eetlepel marjolein
een eetlepel dragon
twee druppels Greensweet vloeibare stevia naturel  

Zo maak je het:
Laat in een koekenpan een klontje kokosolie smelten. Bak de courgetteslierten om en om aan in ongeveer 5-8 minuten. Haal de slierten met een schuimspaan of spaghettilepel uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Meng alle ingrediënten voor de saus, behalve de tomaten, door elkaar en voeg deze in de koekenpan. Bak alles kort aan, terwijl je blijft roeren. Doe de tomaten in een pan en zet op middelhoog vuur. Voeg  het mengsel toe en laat 5 minuten doorkoken terwijl je blijft roeren. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de kikkererwten toe en kook ongeveer 3 minuten door. Serveer de saus naast de courgette slierten over twee borden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »