Gebakken mosselen met zomerzuurkool

Ingrediënten:
250 – 350 gram gekookte mosselen
350 – 400 gram zuurkool
60 gram boter
3 bosuitjes, met veel fris groen, in smalle ringetjes gesneden
4 eetlepels (niet al te droge) witte wijn
6 druppels Greensweet-stevia Naturel of eetlepel Greensweet-stevia Suiker Sweet
2 eetlepels (zonnebloem)olie
1/2 eetlepels fijngehakte (blad)peterselie
1/2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereiding:
Maak de mosselen droog met keukenpapier. Laat de zuurkool uitlekken en haal ze los met twee vorken. Verhit een pan met dikke bodem en laat 30 gram boter melten. Schep de zuurkool en de bosuitjes er door. Schenk de wijn erover en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Voeg Greensweet-stevia toe. Leg het deksel op de pan en laat alles 12 – 15 minuten zachtjes smoren. Verhit een wok en laat de olie er in rond walsen. Bak de mosselen er, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 3 minuten in. Voeg op het laatste moment een klontje boter toe (de  overgebleven 30 gram).

Presentatie:
Schep de zuurkool als bedjes op voorverwarmde borden. Schik de mosselen er in het midden op. Bestrooi gerecht met de tuinkruiden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »